Előző
Következő
új cikk

Belföld

A Fidesz végleg eltüntetné a "Simicska-oszlopokat"

Népszava|2017. márc 13. 10:40
[A+ A-]

Népszava fotó/Molnár Ádám

Jogerősen pert nyert a fővárossal szemben a Mahir Cityposter Kft. A Fővárosi Ítélőtábla debreceni tanácsa kimondta, hogy hatálytalan és érvénytelen volt a cég hirdetőoszlopaira vonatkozó 25 éves szerződés felbontása. Tavaly szeptemberben első fokon is nyert a Mahir Zrt.-n keresztül Simicska Lajos tulajdonában álló kft, akkor azonban a főváros fellebbezett az ítélet ellen- írtuk a múlt hónap végén. Ám Orbán Viktor nem lenne Orbán Viktor, ha beletörődne az efféle vereségbe, az ominózus G-nap óta ellenséggé vált hajdani baráttal vívott csatában. 

Újabb harcot indít a kormány a plakátpiac ellen, egy - a lap birtokába került - rendelettervezet ugyanis gyakorlatilag eltüntetné az utcákon lévő hirdetőoszlopokat, de az órásplakátokat is megszüntetné - írja most Magyar Nemzet, kiemelve az intézkedés jelentős részben a Magyar Nemzettel közös tulajdonosi körhöz tartozó Mahir Cityposter Kft. tulajdonában álló hirdetőoszlopokat érintené, a politikai és gazdasági hirdetéseket pedig kizárná

Vagyis: lévő Simicska Lajos üzleti érdekeltségét sértené. Meg még egyebet is természetesen. 

A tavaly decemberben a parlament kormánypárti többsége által megszavazott törvény szövege csak olyan, erősen szubjektív megítélésre hajazó általánosságokat említ, miszerint nem sérülhet a „település vagy településrész jellegzetes, értékes, illetve hagyományt őrző építészeti arculata”, illetve „érvényre kell juttatni azt az alapelvet, hogy a reklámok mennyisége és településképet befolyásoló jellege a településkép védelmének megfelelő, észszerű mértékű legyen”.

A teljes cikk itt olvasható. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!