Előző
Következő
új cikk

Belföld

Matolcsy magyarázza a puccsát

Népszava|2017. márc 13. 16:25
[A+ A-]

FOTÓ: Népszava (Korábbi felvétel)

Nem adja fel Matolcsy György jegybankelnök: az Országgyűlésben képviselői kérdésre ma ismét megerősítette, hogy 2014-2015 táján "valakik" megpróbálták befolyásolni a magyar belpolitikát. 

Az MSZP-s Bárándy Gergely „Van alapja a kijelentéseinek, vagy csak hülyeségeket beszélt egyszerűen?” címmel intézett kérdést Matolcsynak. Ha van alapja, mi az? - faggatta őt, majd azt is tudakolta tőle, hogy fizetett-e bérleti díjat Patai Mihálynak, amikor a lakásában lakott.

A lakáskérdésre adott válaszában a jegybankelnök azt mondta: "nemhogy az épületet és a lakást nem találta el, hanem a kerületet sem". Matolcsy a puccs-víziójával kapcsolatban semmi konkrétumot nem említett, ám szerinte „nyilvános adatok és sajtóhírek alapján" rekonstruálható az a kísérlet, amely a hazai bankrendszer iránti bizalom megrendítését, azaz bankpánik kirobbantását célozta 2015 tavaszán.”

Arra is utalt, hogy André Goodfriend amerikai követségi ügyvivő „valamiért fontosnak tartotta, hogy álláspontot mondjon, beavatkozzon, irányítsa az eseményeket.”

Korábban az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága is foglalkozott Matolcsy víziójával, ám a polgári és a katonai titkosszolgálatok semmiféle összeesküvésről nem tudtak beszámolni.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!