Előző
Következő
új cikk

Belföld

Botka László: én nem ijedek meg

Népszava|2017. márc 13. 18:35
[A+ A-]

Fotó: Vajda József

"Nagyon sok biztatást kaptam informális beszélgetésekben a remélt demokratikus szövetségesektől. Aztán, amikor zászlót bontottam, hirtelen megváltozott e demokratikus politikai szervezetek vezetőinek magatartása, amiből én csak egy dologra tudok következtetni: ők maguk sem hiszik, hogy 2018-ban győzni lehet, s beijedtek. Ennek megfelelően változtatok én is, mert én nem ijedek meg, valóban hiszek abban, hogy jövőre győzni lehet és kell" - mondta Botka László a Népszavának adott, a nemzeti ünnep apropójából készült nagyinterjúban.

A beszélgetésben Botka világossá teszi: unja a banánt, senkire sem fogja ráerőltetni, hogy tartson vele, s szegődjön azok képviseletére, akik - a társadalom érdemi többségeként - igenis elkötelezettek a kormányváltásban. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint ugyanis végre politizálni kellene, ezt pártja felismerte, míg a kis, illetve liberális pártok egyelőre ugyanannyira ellenérdekeltnek tűnnek a változásban, mint a Fidesz és a Jobbik. Márpedig Botka világos irányváltást képzel el a baloldali politikában, szerinte erre nemcsak az országnak van szüksége, de meghozhatja a szocialisták számára a támogatottságot is, így "ehhez képest számomra legalább másodlagos kérdés, hogy a lét és nem lét határán lévő, liberális kispártok hogyan gondolkodnak a világról".

Hogy a szegedi polgármester valójában milyen politikai értékrendet kínál, hogy bevállalna-e egy miniszterelnök-jelölti vitát Orbán Viktorral, hogy mit gondol az ellenzéki pártokról, azok vezetőiről, elsősorban az elmúlt hetekben többször ostorozott Gyurcsány Ferencről, s hogy látja a Demokratikus Koalíció legutóbbi kongresszusán, épp a volt kormányfő által meghirdetett irányváltást, valamint az együttműködés esélyeit ma - kiderül a Népszava holnapi számából.


Lájkoljon minket a Facebook-on is!