Előző
Következő
új cikk

Belföld

Végrehajtás indul a TV2 ellen

nepszava.hu|2017. márc 13. 19:01
[A+ A-]

FOTÓ: Népszava

Végrehajtást rendelt el a Fővárosi Törvényszék az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos tulajdonában lévő TV2 Zrt. ellen – tudta meg a 24.hu.

Korábban lapunk is beszámolt arról, hogy a TV2 a bírósági döntés értelmében február elején már több mint egy hónapja nem használhatta volna a TV2 Zrt. a Chili TV nevet, ám ezt Andy Vajna csatornája a mai napig teljes mértékben figyelmen kívül hagyta.

A Fővárosi Törvényszék januárban kötelezte arra a TV2 Zrt.-t az AMC Networks Central Europe Kft. kérelme nyomán, hogy hagyjon fel a „Chili TV” megjelölés televíziós szórakoztatás és televíziós programok készítése körében történő használatával, továbbá e szolgáltatásainak chilitv.tv internetes oldalon történő reklámozásával és a chilitv.tv domain név használatával. 

A végzés óta ( január 4. ) már több, mint két hónap telt el, ám a csatorna azóta sem tartja be az azonnal végrehajtandó ideiglenes bírósági döntést, azaz nem változtattak nevet. A pert nyert AMC ezért végrehajtást kezdeményezett a céggel szemben, amit most el is rendeltek.

A portálnak egy jogi szakértő elmondta, hogy a törvényszék a végrehajtás esetében napi bírságot határozhat meg, aminek nagyságrendje 10 és 200 ezer forint között lehet. Az összeg 30 naponta megduplázódik, és a végrehajtásra kötelezett félnek mindaddig fizetnie kell, amíg nem hajtja végre a bírósági döntést. A TV2 eszerint súlyos bírság elé nézhet.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!