Előző
Következő
új cikk

Belföld

Majtényi bejelentette: kiszáll

nepszava.hu|2017. márc 13. 20:20
[A+ A-]

Fotó: Molnár Ádám

A baloldali ellenzéki pártok köztársasági elnök-jelöltje kiszáll a politikából, és visszatér a korábbi hivatásához - mondta Majtényi László az ATV-ben. 

Majtényi László egy bevásárlóközpontból jelentkezett be a csatorna A nap híre című műsorba. 

„A politikai pályámnak ezzel vége” – válaszolta arra a kérdésre, hogy a jövőben vállal-e politikai szerepet.

Elmondta, hogy nem tervez sem főpolgármester-jelöltként, sem kormányfő-jelöltként ringbe szállni a jövőben, és hogy visszatér az eredeti hivatásához.

Megírtuk: A Parlamentben újabb öt évre megválasztották Magyarország köztársasági elnökét. Áder Jánost a második fordulóban, már a jelenlévők egyszerű többségével választották újra az államfői posztra. Újraválasztása május 10-től hatályos. Az Országgyűlés a rendszerváltás óta hetedik alkalommal választott köztársasági elnököt.

A Fidesz-KDNP jelöltje 131 szavazatot kapott a titkos voksoláson, vagyis ugyanannyit, mint az első fordulóban. A baloldali ellenzék által támogatott Majtényi László volt ombudsmanra a második voksoláskor 39-en szavaztak, öttel kevesebben, mint előzőleg. (A DK korábban közleményben tudatta, hogy a második fordulóban, amelyikben már az egyszerű többség is elég, nem veszik fel a szavazólapot, nem akarnak "a demokrácia díszleteként" asszisztálni Áder János újraválasztásához.)

Lájkoljon minket a Facebook-on is!