Előző
Következő
új cikk

Külföld

Elhalasztották Trump és Merkel találkozóját

MTI|2017. márc 13. 21:20
[A+ A-]

A volt elnök után a Trumppal való találkozásra még várnia kell Merkelnek FOTÓ: Getty Images

Az Egyesült Államokban hétfő estétől várható hóviharok miatt keddről péntekre halasztották Donald Trump amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár washingtoni találkozóját - jelentette be a Fhér Ház szóvivője. 

A találkozó pár nappal történő elhalasztásáról Sean Spicer szokásos napi sajtóértekezletén tájékoztatta az újságírókat. A szóvivő közölte: Trump elnök hétfőn telefonon beszélt Merkel kancellárral, s a döntést közösen hozták meg. Mindezt a német kancellár is megerősítette Berlinben hétfő délután újságírók előtt.  

A meteorológiai előrejelzések szerint az Egyesült Államok keleti partvidékén hétfő estétől óriási téli hóviharok várhatók. A repülőtársaságok hétfőn már 1400 légijáratot töröltek, keddre pedig további 3900 járat törlése várható. A hóvihar hétfő estétől Washingtontól New Yorkon át Bostonig söpör végig, helyenként várhatóan  tizenöt centiméteres hóval. Washingtonban, Baltimore városában, Philadelphiában, New Yorkban, Bostonban kedden szünetel a tanítás, Washingtonban jelezték, hogy a szövetségi hivatalok is zárva tartanak. New York állam kormányzója, Andrew Cuomo elrendelte, hogy az állam illetékesei készüljenek fel a rendkívüli állapotra. 

Donald Trump elnök és Angela Merkel kancellár péntekre elhalasztott megbeszélése az első személyes találkozó lesz a két politikus között. Washingtonban emlékeztetnek arra, hogy Merkelnek személyes jó viszonya volt Barack Obama volt elnökkel, míg a kancellár Donald Trumpról eddig csak bírálatokat fogalmazott meg. Igaz, Trump elnök is jobbára csak kritikával élt a német kancellár-asszony politikáját illetően. Washingtonban  ennek ellenére érdeklődéssel várják Angela Merkelt,  értesülések szerint  Donald Trump elnök elsősorban a kancellárnak az orosz elnökről, Vlagyimir Putyinról szerzett személyes tapasztalataira kíváncsi..

Lájkoljon minket a Facebook-on is!