Előző
Következő
új cikk

Külföld

Rájöttek? - "Orbán baleknak nézi az uniót" - írja a NYT

nepszava.hu|2017. márc 14. 08:40
[A+ A-]

Orbán Viktor miniszterelnök a New York Times szerint egyértelműen baleknek nézi az uniót: fittyet hány az európai értékekre, ugyanakkor igényli az EU támogatását - hangzott el a Klubráidó reggeli lapszemléjében.

Mikor jön el az a pont, amikor az unióban lesz elég bátorság tevőlegesen fellépni ezzel a politikával szemben? – teszi fel a kérdést a nagy nemzetközi tekintélynek örvendő New York-i lap. A szerkesztőségi kommentár szerint az EU-t a hideg kirázza a brit távozás gondolatától, valamint aggódik amiatt is, hogy Közép- és Kelet-Európában erőteljesen felütötte a fejét a nacionalizmus. Az unió azonban köteles megkérdezni önmagától, mikor áll elő az a helyzet, amelyben az, ahogyan Magyarország megtagadja az alapvető értékeket, már értelmetlenné teszi magát az uniót – véli a New York Times.

A nemzetközi sajtó jelentős része hírügynökségi beszámolók alapján ad hírt arról, hogy újraválasztották köztársasági elnöknek Áder Jánost, valamint hogy éhségsztrájkba kezdtek bevándorlók a békéscsabai zárt befogadó központban.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!