Előző
Következő
új cikk

Belföld

Zebrán gázolt halálra egy fiatalt a mentő - Vizsgálat indul

nepszava.hu|2017. márc 14. 10:36
[A+ A-]

Gyanúsítottként hallgatták ki azt a mentőautó-sofőrt, aki a zebrán elgázolt egy 16 éves lányt tavaly novemberben Békéscsabán - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség. A közlemény szerint a negyvenéves békéscsabai férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt hallgatták ki.

A férfi tavaly november 22-én 7 órakor kezdte meg szolgálatát. A délután fél háromkor érkezett riasztás helyszínére kivonulva a sofőr megkülönböztető hang- és fényjelzéssel közlekedett Békéscsaba belterületén.  A 16 éves lány az egyik jelzőlámpás gyalogos-átkelőhelyen - miután a lámpa zöldre váltott - a kerékpárján ülve kezdte meg az átkelést. A mentőautó óránkénti 88-89 kilométeres sebességgel haladva elütötte a zebra mellett mintegy egy méter távolságra közlekedő lányt, aki olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy este a kórházban meghalt.

Sajtóinformációk szerint a lány fülhallgatóval zenét hallgatott, így nem hallotta a mentő jelzését. 

A mentősofőr a közlemény szerint megszegte a KRESZ szabályait, ugyanis nem győződött meg arról, hogy a gyalogos-átkelőhelyen megadják-e neki az elsőbbséget.  Ha a mentőautó 58-60 kilométer/órás sebességgel haladt volna, intenzív fékezéssel elkerülhető lett volna a baleset - írták.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!