Előző
Következő
új cikk

Belföld

Az elengedett kéz? - Vádemelés jön Voldemort-ügyben

nepszava.hu|2017. márc 14. 13:04
[A+ A-]

Lezárult a nyomozás Mengyi Roland ügyében. Ezt Polt Péter legfőbb ügyész írásos parlamenti válaszából derült ki, amit Harangozó Tamás MSZP-s képviselő kérdésére adott.

Polt Péter válasza szerint öt gyanúsítottat letartóztattak, most szabadlábon védekeznek. A nyomozás lezárult, most vádat emelnek. A válaszból azonban nem derül ki egyértelműen, hogy személy szerint Mengyi Roland a gyanúsítottak között van-e.

A "szokásos" 50 helyett csak 10 százalékot tarthatott volna meg az uniós támogatásból egy szociális szövetkezetekből álló hálózat, további kiadás egy fideszes képviselőnek előre fizetendő ötmilliós „alkotmányos költség”. A 168 Óra írt erről először, mely cikkből kiderül: Mengyi Roland fideszes honatya is érdekelt lehet a milliók zsebretételében. Őt a vallomások szerint Voldemort Nagyúrnak kellett szólítani. (444.hu/Klubrádió)

Mengyit és Farkas Flóriánt már nem védi Orbán kormánya - írtuk az esetleges "kézelengedésről" még tavaly decemberben, amikor a kommunikáció-felelős fideszes Tuzson Bence azt közölte a kormánnyal barátságos Magyar Időkkel, hogy  ha valakiről kiderül, hogy korrupt, annak nincs helye ezen az oldalon. A meghatódás könnyeit letörölve azoban láthatóvá válik, hogy ezt kizárólag az egyre kínosabbá váló Mengyi Roland, illetve Farkas Flórián kapcsán mondta. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!