Előző
Következő
új cikk

Külföld

Ítéletidő Amerikában - Milliókat sújthatnak a hóviharok (Fotógaléria!)

MTI|2017. márc 14. 17:56
[A+ A-]

FOTÓK: Scott Eisen/Getty Images

Tizennyolc millió embert sújthatnak az Egyesült Államok keleti partvidékén tomboló hóviharok.

A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

Eddig több mint 7800 repülőjáratot töröltek a keleti parti városokban, leállították a New York és Boston közötti vasúti közlekedést, s vastag hótakaró borítja például a szövetségi fővárost, Washingtont, Philadelphiát, New Yorkot, Bostont is. 

A viharzóna Nyugat-Virginiától Marylanden és Ohión keresztül Massachusetts államon át egészen a kanadai határnál fekvő Maine államig húzódik, a tengerparti vidékeken erős - helyenként percenkénti 80-100 kilométeres erősségű széllel párosul. Pennsylvaniából, New York államból és Vermontból 30-50 centiméteres hóról érkeznek jelentések. Virginiában több mint százezren, New Jerseyben mintegy 40 ezren maradtak áramszolgáltatás nélkül.  A nagy amerikai televíziók és a közszolgálati rádió hírei folyamatosan arra figyelmeztetik az embereket, hogy életveszélyes autóval közlekedni.      

Virginiában, Marylandben, Pennsylvaniában, New Jerseyben és New York állam 62 megyéjében rendkívüli állapotot rendeltek el. A térség nagyvárosaiban, így például Washington DC-ben, Baltimore városában, Philadelphiában, New Yorkban és Bostonban tanítási szünetet rendeltek el, s a kormányzati hivatalok is zárva maradtak. 

Trump elnök kedden reggel Twitter-üzenetben figyelmeztette honfitársait, hogy legyenek óvatosak és figyeljenek a helyi tisztségviselők intelmeire.  Az előrejelzések szerint a hóviharok és a cudar időjárás valószínűsíthetően csütörtökig tart.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!