Előző
Következő
új cikk

Külföld

Ankara légvédelmi rakétarendszereket venne Moszkvától

MTI|2017. márc 15. 09:36
[A+ A-]

Orosz Sz-400-as Triumf típusú légvédelmi rakétarendszerek törökországi szállításáról tárgyalt a múlt héten Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök - közölte szerdán az Izvesztyija című, a Kremlhez közelálló napilap. Az értesülést a lapnak Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő és Szergej Sojgu védelmi miniszter is megerősíttette.

"A felek érdekeltek, és folytatni fogják a tárgyalásokat" - jelentette ki Peszkov. Szergej Csemezov, a fejlett technológiájú termékek exportjára szakosodott Rosztyeh állami vállalat vezérigazgatója kedden kijelentette, hogy Törökország hitelt kíván felvenni Oroszországtól orosz fegyverek, egyebek között a legkorszerűbb légvédelmi rakétarendszerek beszerzéséhez. Csemezov februárban közölte, hogy Ankara érdeklődik az Sz-400-as iránt, és a felek tárgyalnak a lehetséges szállításról.

Az Sz-400-as első külföldi vásárlója Kína volt, sajtóértesülések szerint mintegy 3 milliárd dollárért rendelt belőle 2015-ben. 2016-ban Indiával írt alá kormányközi megállapodást Oroszország a rakétarendszerek szállításáról.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!