Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Eperjes Károly pályázna Jordán Tamás helyére

Népszava|2017. márc 16. 05:45
[A+ A-]

Fotó: Népszava

Eperjes Károly színész először hétfő este az ATV Csatt című műsorában úgy fogalmazott, nincs kizárva, hogy elindul a szombathelyi színház élére kiírt újbóli pályázaton. Másnap a Hír TV-ben Veiszer Alinda műsorában ezt megerősítette, bár hozzátette, hogy elolvassa majd a pályázati kiírást és csak azután dönt véglegesen.

Egyébként éppen Eperjes volt az egyike azoknak, akik a szakmai bizottsági ülésen új pályázat kiírását javasolták és nem voksoltak az egyetlen pályázó Jordán Tamás jelenlegi igazgató mellett. Indoklásul hétfőn a televíziós adásban is elmondta, hogy felháborította a másik pályázó Dér András filmrendező visszalépésének háttere, amely mögött a feltételezése szerint megfenyegetés és nyomásgyakorlás állt.

Jordán Tamás, aki újraindul a feltehetően március végén kiírandó pályázaton a televíziós adásban elmondta, nem vett részt semmilyen megfenyegetésben, vagy bármilyen olyan dologban, amely hátrányosan érintette volna Dér Andrást.

A korábbi pályázatot a szombathelyi közgyűlés a polgármester előterjesztésére - aki a szakmai bizottságra hivatkozott, amely nem ajánlott győztest - március másodikán érvénytelenítette és új pályázat mellett voksolt.

Eperjes és Jordán hétfői televíziós szembesítése nem nélkülözte a személyeskedő gesztusokat, az is elhangzott Jordán Tamástól, hogy nekik inkább egy színpadon kellene állni, mire Eperjes megjegyezte: az elmúlt tíz évben egyszer sem hívta őt Jordán, igaz, ő sem invitálta kollégáját korábban a veszprémi teátrumba, ahol az egyik vezető pozíciót töltötte be. Eperjes arról is beszélt, hogy ideje lenne véget vetni az áldemokratikus bizottságosdinak.

Jordán még a közgyűlési döntés után azt mondta, Eperjes eszét elvette a politika. Eperjes hétfőn erre úgy reagált, ő nem haragszik ezért Jordánra, sőt egy érmét is adott ajándékba vitapartnerének, amit lelki vezetőjétől kapott.

Kedden megszólalt Dér András is, elmondta, konkrétan nem fenyegették meg, de terelték a visszalépés felé. Hozzátette, ő biztosan nem indul az új pályázaton.

B.Gy.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!