Előző
Következő
új cikk

Külföld

Fillon és az utolsó szög

Népszava-információ|2017. márc 16. 05:35
[A+ A-]

Az utolsó szöget is beverték a francia Republikánusok elnökjelöltje, Francois Fillon koporsójába azzal, hogy vádat emeltek ellene a felesége és gyermekei feltételezett fiktív parlamenti alkalmazása miatt. A konzervatívok elnökjelöltjét közpénz elsikkasztásával, hivatali bizalommal való visszaéléssel, csalással és vagyonbevallás elmulasztásával vádolják.

Bár Fillon folyamatosan ellene indított lejárató kampányról beszél, a közvéleményt egyelőre nem tudta meggyőzni arról, hogy politikai lejárató hadjárat célpontja lenne. Felesége, Pénelopé, akit a közvélemény eddig visszahúzódó személyiségként ismert, 1986 és 2013 között papíron felváltva férje, majd utódának asszisztense volt a nemzetgyűlésben, amiért nettó 680 380 eurót, havi átlagban nettó 3600 eurót kapott. Pénelopé Fillont március 28-ra idézték be a vizsgálóbírók.

Felmérések szerint a francia elnökválasztás április 23-án esedékes első fordulójának közeledtével inkább nő Emmanuel Macron volt gazdasági miniszter fölénye Fillonnal szemben. Az Opinionway és az Ifop-Fiducial is 25-25 százalékon látja Macront és 19-19-en Fillont. Le Pennek az Ifop 26,5, az Opinionway 27 százalékot jósolt. Így a Nemzeti Front elnöke és a liberális politikus kerülhet a második fordulóba.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!