Előző
Következő
új cikk

Belföld

A Jobbik nem indul Zuglóban - Tudják, semmi esélyük

Népszava|2017. márc 16. 08:22
[A+ A-]

Zugló/Népszava fotó

Egyetlen nap alatt az ötszörösét gyűjtötte össze a szükséges támogatói aláírásoknak az MSZP, a DK, a Párbeszéd és az Összefogás Zuglóért Egyesület közös jelöltje Zuglóban - írtuk még március 7-én. Ahogy azt is: a Fidesz-KDNP a képviselő-választáson Somodi Zoltán gyermekorvost indítja. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt is jelöltet indít a zuglói időközi választáson, de külön indul az LMP, a Magyar Liberális Párt, az Együtt és a Civil Zugló Egyesület pedig közös jelöltet indít.

Ám a Jobbik nem indul. Az Index megkérdeztet, hogy miért. 

A válasz: 

Szabó Gábor pártigazgató indoklása szerint a kicsi önkormányzati körzetben a Fidesz és a balliberális szivárványkoalíció ádáz maffiaharca kétesélyessé tette az emberek szemében ezt a küzdelmet, ezért a Jobbik komolyan vehető győzelmi esély nélkül nem akar nekik gyertyát tartani belső leszámolási harcukhoz.

Ez idén már a második eset, hogy egy időközi választáson nem indul a Jobbik - emlékeztet a portál. Januárban a szentendrei választáson nem indítottak jelöltet. Szabó Gábor szerint a Jobbik a 2018-as országos győzelemre készül, és az országos kampány előkészítésére fordítja a legtöbb energiát. Emiatt már nem indulnak el minden egyes időközi önkormányzati választáson, hanem alapos mérlegelés után választjuk ki azon településeket vagy körzeteket, ahol hivatalosan elindulunk". Tehát csak ott indul el a párt, ahol van győzelmi esély. 

Április 23-án tartják az időközi választást Zugló 3. számú egyéni választókerületében, az önkormányzati törvény szerint ugyanis január 21-én megszűnt a mandátuma a tavaly januárban eltűnt Sápi Attila MSZP-s politikusnak. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!