Előző
Következő
új cikk

Belföld

Tolja vagy tekerje? - Ámultak a kerékpárosok a táblák láttán

Népszava|2017. márc 16. 10:15
[A+ A-]

Forrás: Magyar Kétfarkú Kutyapárt/Facebook

A gyalogátkelőknél a szabályos kerékpáros közlekedésre figyelmeztető kiegészítő táblák mellé ismeretlenek hasonló, de vicces feliratokat tettek ki több vidéki városban.

A bringás szervezetek és a rendőrök évek óta vitáznak egymással, hogy zebrához érkezve le kell-e szállni a kerékpárról vagy sem – idézi fel a delmagyar.hu a bizonytalan KRESZ szabályok miatt kialakult helyzetet, amikor arról ír, hogy vidéki nagyvárosokban a kötelező zebra-gyaloglást hirdető táblák mellé további viccesnek szánt rajzokat tettek ki - nem tudni kik.

Az eredeti táblák a kerékpárosok figyelmét igyekeznek felhívni a gyalogátkelőhelynél: szálljanak le a bicikliről, és tolják azt át a túloldalra. Szegeden például 2014 nyarán mintegy 170 ezer forint értékben szerelték fel ezeket, de Békéscsabán és Debrecenben is látni hasonlókat. A Magyar Kerékpárosklub Szegedi Területi Szervezetének egyik tagja a szegedi napilapnak úgy nyilatkozott, a KRESZ sem közvetlenül, sem közvetett módon nem tiltja meg a kerékpárosoknak, hogy a biciklit tekerve keljenek át az úttesten, így a táblák kihelyezését jogellenesnek tartják. A rendőrség szerint azonban nem ez a helyzet, és szabálysértést követ el az a kerékpáros, aki nem száll le és nem tolja át a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a kerékpárt.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!