Előző
Következő
új cikk

Belföld

Hadházy-infó - Tanulmány oldalanként 10 millióért?

MTI-információ|2017. márc 16. 12:46
[A+ A-]

Illusztráció. Fotó: Thinkstock

Az LMP társelnöke szerint nehéz lenne megmondani, mire költött el mintegy 10 milliárd forintot az egykori Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet, és az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézményét azért "szántották be", hogy eltűntessék a pénzköltés nyomait.

Hadházy Ákos csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: az intézet olyan projekteket finanszírozott, amelyek egy részéről még a cél sem határozható meg pontosan. Ide sorolta például a családi csődvédelem intézményének bevezetésével járó közgazdasági hatások pénzügyi szempontú vizsgálatát, rámutatva: a projekt honlapja, a modernizacio.hu már a szociális szolgáltatások modernizálását szabja feladatul. A program zárultával egy 150 oldalas tanulmány készült, amelynek ára Hadházy Ákos elmondása szerint oldalanként 10 millió forintba került. 

Hadházy Ákos szerint az intézet közbeszerzései között "hemzsegnek azok a cégek", amelyek korábban egyáltalán nem foglalkoztak szociális feladatokkal. A személyes gondoskodást végző emberek pályázatainak előzetes elbírálására és a kapcsolódó adminisztrációs feladatokra például egy olyan céget bíztak meg csaknem 20 millió forintért, amely műkörömépítéssel és annak oktatásával foglalkozik.

Egy hódmezővásárhelyi ingatlan-bérbeadást végző társaság több mint 16 millió forintot kapott képzési dokumentáció monitorozására, míg a dokumentáció irattárazási jellel való ellátását 24 millió forintért egy rendezvényszervezéssel és étkeztetéssel foglalkozó kft.-re bízták - sorolta Hadházy Ákos. Utóbbiról kijelentette: az nyilvánvalóan "kamu cég", hiszen egy olyan székhelyre van bejelentve, ahová ezerötszáz másik vállalkozás is.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!