Előző
Következő
új cikk

Belföld

DK: Miért segíti ingyen-kastélyhoz az MSZP a fideszes elitet?

nepszava.hu|2017. márc 16. 13:05, frissítve: 2017. márc 16. 13:36
[A+ A-]

A parlament honlapján megjelent egy törvényjavaslat, amely ingyen játszaná át a több milliárd forint értékű Grassalkovich-kastélyt a Fidesz vadászni járó milliárdos elitjének, a vadászkamarának. A törvényjavaslat azonban nem ezért érdekes, hiszen tudjuk, hogy a Fidesz lop. A kétharmados törvényjavaslat azért aggasztó, mert a jegyzői között nem csak Lázár János és Semjén Zsolt szerepelnek, hanem több szocialista politikus, többek között Hiller István, Bárándy Gergely és Hiszékeny Dezső is - írja közleményében a DK szóvivője.

Gréczy Zsolt szerint a Fidesz vadászni járó milliárdos elitje tehát az MSZP segítségével jut ingyen-kastélyhoz. Hogyan illeszkedik ez abba a politikába, hogy „fizessenek a gazdagok”? És egyáltalán: hogyan illeszkedik ez bármilyen ellenzéki politikába?

A Demokratikus Koalíció szerint az MSZP magyarázattal tartozik: miért segítenek a Fidesznek a kastély-mutyiban? Azt tudjuk, hogy ez miért jó a Fidesznek, hiszen ingyen kastélyhoz jutnak a kormány luxusvadászai, Lázár János és Semjén Zsolt. De miért jó ez az MSZP-nek, mit kapnak ezért cserébe? A DK – bár kivonult a parlamentből, hogy ne legyen a NER része – a kétharmados szavazásokra be szokott menni, hogy megakadályozza a Fidesz kétharmadát. Ezt viszont hiába tesszük, ha az MSZP segíti kétharmadhoz és ingyen-kastélyhoz a Fideszt. A DK őszintén bízik abban, hogy Botka László elfogadható magyarázatot tud adni a Fidesszel való kétharmados együttműködésre - zárul a közlemény. 

Egy múzeum ügyében van együttműködés
Nem vadászatügyben, hanem egy közgyűjtemény, egy múzeum ügyében van korrekt együttműködés a nagyobbik kormánypárttal - ezt az MSZP közölte a DK kifogásaira reagálva. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!