Előző
Következő
új cikk

Belföld

Minden megyében pusztított szabadtéri tűz szerdán

MTI|2017. márc 16. 14:31
[A+ A-]

Az ország valamennyi megyéjében pusztított szabadtéri tűz szerdán, országosan száznál több esetben riasztották a tűzoltókat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján csütörtökön. Személyi sérülés nem történt, és továbbra is általános tűzgyújtási tilalom van érvényben országszerte.

A tájékoztatás szerint csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 55 alkalommal riasztották a tűzoltókat, a lángra kapott száraz növényzet oltására, a többi között Mezőkövesd és Kazincbarcika közelében. Ugyanakkor Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest és Hajdú-Bihar megye tűzoltóinak is sok dolga akadt - teszik hozzá. Az összesítés szerint Hevesben 13 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat lángoló kaszálókhoz, nádasokhoz, egyebek mellett Bükkszenterzsébet, Bekölce és Andornaktálya mellé.

Tűz pusztított Nógrádban Bátonyterenye, Tar, Szirák, Csitár, Balassagyarmat és Patvarc határában.Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az erdő aljnövényzete gyulladt ki Kemecsén, Kislétán a bozótos égett, továbbá Csaholc, Ököritófülpös, Balkány, Nyírmihálydi, Kékcse, Nyírtelek, Tiszaadony, Kisvárda, Dombrád és Nyírbogdány közelében csaptak fel a lángok.

Komárom-Esztergom megyében összesen tizennégy alkalommal történtek szabadtéri tűzesetek, volt ahol szalmabálák égtek.Somogyban Ötvöskónyiban lakóházakat is veszélyeztettek a lángok. Vas megyében Vasváron erdősávot veszélyeztetett a tűz, Csongrád megyében pedig Magyarcsanádon, Üllésen, Röszkén, Szegeden és Szentesen avatkoztak be a tűzoltók.

Ugyanakkor Zalában Kehidakustány, Zalabaksán határában lángolt a száraz fű, Zalaegerszegen pedig az összehordott háztartási hulladék kapott lángra - közölte a katasztrófavédelem.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!