Előző
Következő
új cikk

Belföld

7-en a 7-ről - Ön mikor használná a fütyülőjét?

Népszava|2017. márc 18. 05:10
[A+ A-]

Arató András Klubrádió

Azt nehéz megmondani, hogy az ünnep vezérszónokát az ellenfütyülő,vagy a főfütyülő titulus illeti-e meg, de azt helyesen vizionálta, hogy 2017 a lázadás éve lesz Európában, hiszen a rebellió első komoly eseménye már le is zajlott Hollandiában. Magam egyébként úgy terveztem, hogy mielőtt az ünnepi beszédről írnék valamit, aludnék rá egyet. Ez azonban nem sikerült…

Avar János újságíró

Manapság már vajmi ritkán. Bezzeg ifjú koromban gyakran és sokat. Minden lehető alkalommal, s kerestem is az alkalmat. S amikor adódott, már vettem is kezembe. Pompás fütyülőm volt. Még srác koromban vettem, s a meccset nézve bírót imitálva fújtam le a durvaságokat. Ma is kézbe venném. Ha a focista önző, senkinek nem adja a labdát, mindenkit alattomosan felrúg, a másik csapatot ellenségnek, nem ellenfélnek tekinti. Szóval olyan, mint egy politikus. Leginkább egy politikus.

Bolgár György rádiós újságíró

Amikor a szükség úgy hozza. És tudjuk: a szükség nagy úr. Tehát akkor használom, amikor úri kedvem úgy diktálja. Éljen a magyar fütyülési szabadság, éljen a haza! De ebből nem következik, hogy minden (és mindenki) másra fütyülök.

Farkasházy Tivadar Hócipő

Erősen megoszlanak a vélemények, mármint szabad-e egy nemzeti ünnepen fütyülni. Erről érdemes vitatkozni, de én semmiféle nemzeti ünnepet se láttam a Múzeumkertben. Egy grazi ápolt ismét felsorolta a tüneteit, külföldi turisták pedig egy plakáttal ijesztgették a járókelőket. Egy biztonsági cég pedig ismét lebonyolított egy hatalmas üzletet. Ha valaki fütyült, az hazánk miniszterelnöke volt, aki már régóta fütyül hét-nyolcmillió ember véleményére.

Horváth István hírlapíró

Ha Soros, vagy a brüsszeli bürokraták erre utasítanak. De nem kell mindig fütyülnöm, elég ha lefitymálom a szónokot.

Horváth Zoltán újságíró

A kormányzat által programszerűen száműzött korrekt beszédmód felszabadultságával kijelentem: a fütyülőm magáncélú felhasználásáról, illetve a használatára feljogosítottak szűk köréről nem kívánok részletekbe menő választ adni. Azt viszont teljes határozottan kijelentem, hogy kifejezetten visszautasítom, és kikérem magamnak azt az újabban mind gyakrabban tapasztalható igyekezetet, miszerint teljesen illetéktelenek ezzel a szigorúan hozzám tartozó személyes eszközömmel próbálják verni a csalánt...

Veress Jenő a Népszava főmunkatársa

Általában akkor, ha fütyülnivalóm akad. Mondjuk Hacki Tamást jobban bírom, mint Juhász Pétert, de az is igaz, hogy előbbi a színpadról fütyörész, utóbbi a nézőtérről. Tény, hogy nem birtoklok sem olyan tudást, mint Hacki, sem olyan eszközt, mint Juhász, de azt csendben is mindig tudom, mikor mire fütyülök.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!