Előző
Következő
új cikk

Belföld

Hosszú és a Müpa - Fürjes nem illetékes

Népszava-információ|2017. márc 17. 16:37, frissítve: 2017. márc 17. 17:40
[A+ A-]

Fotó: Molnár Ádám

Illetékesség hiányában nem tud válaszolni a Hosszú Katinkával és Művészetek Palotájával (Müpa) kapcsolatos kérdésekre, mondta a Népszavának pénteken Fürjes Balázs, kiemelt fővárosi beruházásokért felelős kormánybiztos. 

Azt szerettük volna megtudni, hogyan és mikor kapott a Müpa 3,7 milliárdos megbízást a vizes-vb kísérőprogramjaira, hogyan jött ki ez az összeg, valamint azt, hogy milyen feladatai vannak a Müpá-nak. Ezen kívül még arra voltunk kíváncsiak, hogy valóban 60 millió forint ellenében vállalja-e mégis a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú a vizes-világbajnokság népszerűsítését, amelyre Gyárfás Tamás elnöksége alatt még nemet mondott. Fürjes a fentieknek megfelelően erre sem tudott felelni.

Mint ismert, Hosszú Katinka klubja, az Iron Aquatics edzéseket tart az újonnan átadott Dagály Úszóarénában, ennek pénzügyi háttere felől érdeklődtünk. Fürjes azt mondta, ő kizárólag a kivitelezéssel kapcsolatos kérdésekre tud válaszolni, felvetéseinkre a Müpa és Seszták Miklós, a vb szervezőbizottságának elnöke tud felelettel szolgálni. A Fürjes Balázzsal készített interjúnk keddi számunkban olvashatják.

Reagált a BP2017 Kft.
„Hosszú Katinka olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar úszónővel a BP2017 Nkft. reklámfilmben való szereplésre, reklámfelületekhez kapcsolódó fotózásra, social felületeken való szereplésre, rendezvényeken való részvételre kötött szerződést. A sajtóban megjelent szerződéses összeg nem fedi a valóságot, a szerződés 25 millió forintról rendelkezik.
A BP2017 Nonprofit Kft. örömmel fogadta, hogy Hosszú Katinka a VB arcaként népszerűsíti az eseményt."

Lájkoljon minket a Facebook-on is!