Előző
Következő
új cikk

Belföld

Gyurcsány lenne a Botka-kampány célpontja?

Népszava|2017. márc 17. 17:52
[A+ A-]

Fotó: Molnár Ádám

A volt kormányfő a Botka László és Molnár Gyula által indított, a gazdagok nagyobb közteherviselési hozzájárulását követelő országos kampány célpontjának érzi magát. Ez derült ki legalábbis abból, hogy Gyurcsány Ferenc az ATV-ben azzal igyekezett kritizálni a "Tegyünk igazságot!" címmel útjára indított, a magas jövedelműek megadóztatását célul tűző MSZP-kampányt, hogy az szerinte populista, mert ő - mármint Gyurcsány - "csak idén több adót fizettem be, mint amennyit Botka László valaha meg fog keresni".

Magyarán a volt kormányfő, noha azt visszautasította, hogy azért ne értene egyet a gazdagok megadóztatásával, mert ő maga kifejezetten gazdag, azért azt kétszer is megismételte: "Csak idén 460 millió forint adót fizettem be. Több adót fizettem be idén, mint amit Botka László egész életében keresni fog".

Gyurcsány annak kapcsán beszélt erről, hogy - mint maga elmondta - Botka színre lépésével markánsan megváltozott az MSZP és a DK viszonya (utóbbi folyamatosan támadja a szocialistákat, mióta kiderült, miniszterelnök-jelöltjük nem szeretne egy listán szerepelni Gyurcsánnyal - a szerk.). Botka programjának egyik fontos eleme a volt kormányfő szerint az, hogy szembemenjen Gyurcsánnyal és mindazzal, ami 2002 és 2010 között történt. Botka ellenben, a lapunknak adott interjúban a 2010 előtti baloldali politizálás kudarcaival és hibáival való szembenézést, s önbelátást említett fő nézetkülönbségként.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!