Előző
Következő
új cikk

Külföld

Lelőttek egy repülőtéri bombakereső kutyát - Óriási a felháborodás

nepszava.hu|2017. márc 17. 18:41
[A+ A-]

Forrás: Euronews/Facebook

Sokan felháborodtak Új-Zélandon amiatt, mert lelőttek egy kutyát az aucklandi nemzetközi repülőtéren - tudósít az Euronews. 

Grizz, a 10 hónapos bombakereső kutya elszabadult, majd befutott a leszállópályák területére. A biztonságiak próbálták játékokkal, étellel és más kutyákkal is befogni a rövidszőrű német pointert, de nem jártak sikerrel. A rendőrök végül háromórás kergetőzés után kilőtték az állatot. Bármilyen állat vagy mozgó tárgy a kerítésen belül bejuthat a kifutópályára, így biztonsági kockázatot, veszélyt jelent. Egy kisebb repülőgép számára le-, és felszállásnál is katasztrofális következményekkel járhat az ütközés – állítja egy légügyi szakértő.

Állatvédők nem értik, miért kellett végezni a kutyával, miért nem használtak kábítólövedéket?

- Nem hiszem el, hogy ez volt a legvégső lehetőség. Nem láttam nyugtatópisztolyt, pedig az üldözés több órája alatt lett volna mód a helyszínre hozni egyet – mondja egy aktivista.

Az elszabadult kutya kergetése közben, biztonsági okokból leállították Új-Zéland legforgalmasabb repülőterének forgalmát. Ez 16 belföldi és nemzetközi járat késését okozta.

A repülőtér Facebook-oldalát is elárasztották az ehhez hasonló dühödt kommentek: 

Nagyon dühös vagyok! Ahogy sokan mások is! Van ez a kutya, aki éppen tanulja hogyan kell megvédenie az embereket, aztán mivel még kölyök, okoz egy kis gondot, ezért neki lenne szüksége türelemre és megértésre, erre lelövik!!! Ez teljességgel elfogadhatatlan, az állatvédelmiseknek igaza van, elég lett volna a kábítólövedék!  

Vagy egy másik: 

Szép ez a "civilizált társadalom"......... lelövik a kutyát, mert nem akarják, hogy a késések miatt anyagi veszteség legyen! Undorító!!!

A képes tudósítást itt megnézhetik. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!