Előző
Következő
új cikk

Külföld

Lövöldözés az Orlyn - Egy katonanőt tepert le a támadó

nepszava.hu|2017. márc 18. 10:25
[A+ A-]

Lövöldözés miatt evakuálták a Párizs-Orly repülőtér egyik terminálját. A francia belügy szerint egy férfi elvette egy műveletben résztvevő katona fegyverét, amivel bemenekült egy üzletbe. Ezután a férfit lelőtték a rendőrök, más nem sérült meg - írta a BBC nyomán az Index.

Az Orly a második legnagyobb Párizshoz tartozó repülőtér, a francia fővárostól 13 km-re található. A tűzszerészek most bombát keresnek.

Frissítés:

Továbbra is tart az Orly átvizsgálása, ezért egyik terminál sem indít vagy fogad járatokat. Egyes érkező repülőket a Párizstól északra lévő Charles de Gaulle repülőtérre irányítanak át.

A hatóságok arra figyelmeztették az utazni készülőket, hogy ne közelítsék meg a repülőteret. Sok utas a beérkezett repülőgépeken ragadt, nem engedik őket kiszállni, amíg tart az épületek átvizsgálása.

Új fejlemény:

A támadó férfi egy katonanő fegyverét akarta elvenni, és akkor lőtte le két másik katona - közölte Jean-Yves Le Drian francia védelmi miniszter.

A férfi - akiről közben a hatóságok megállapították, hogy már ismerték, és szélsőséges muzulmán volt -
egy három repülőtisztből álló csoport női tagját a földre teperte a repülőtéren, hogy elvegye a géppisztolyát.
Ez nem sikerült, mert a katonanő erősen fogta a fegyvert, majd férfi bajtársai lelőtték a támadót - közölte a miniszterre hivatkozva az Inforádió.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!