Előző
Következő
új cikk

Belföld

A DK támogat egy Római-parti népszavazást

MTI|2017. márc 18. 12:50
[A+ A-]

A Demokratikus Koalíció (DK) támogatja a helyi népszavazást a Római-parti gát ügyében - mondta Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt elnökségi tagja szombaton.

A politikus pártja szerint az lenne a helyes, ha a főváros III. kerületében élők dönthetnének arról, milyen nyomvonalon épüljön fel a mobilgát.

Emlékeztetett, hogy lehetőségként közvetlenül a Duna-parton húzódó, illetve a Nánási út-Királyok útja nyomvonal merült fel. Az "elérhető" szakmai érvek szerint műszakilag mindkét nyomvonalon megvalósítható a védmű, így a két alternatíva közül - a DK szerint - az ott élőknek kell dönteniük. Szólt arról is, hogy a párt tevékenyen részt kíván venni a helyi népszavazáshoz szükséges aláírások gyűjtésében.

A Csillaghegyi-öblözet árvízvédelme kapcsán az óbudai önkormányzat képviselő-testületének hat - ellenzéki - tagja helyi népszavazást kezdeményezett - közölték az ellenzéki képviselők és az önkormányzat. Az önkormányzat közlemény szerint a helyi népszavazásra javasolt kérdés úgy szól: "egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros III. kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete oly módon alkossa meg a kerület településképi rendeletét és építési szabályozását, hogy a Csillaghegyi-öblözet védelme kapcsán a Duna főmedre mentén csak a Nánási út és a Királyok útja nyomvonala mentén legyen építhető elsőrendű árvízvédelmi védmű?"

Lájkoljon minket a Facebook-on is!