Előző
Következő
új cikk

Belföld

Most aztán jól leleplezték Soros Györgyöt - Fotók

Népszava|2017. márc 18. 19:55
[A+ A-]

László Balázs elnök beszége FOTÓ: Molnár Ádám

Több fotóért kattintson a fő képre! FOTÓ: Molnár Ádám

Zászlós! Leteheted a zászlót! – instruálta a terem bejáratánál egyik emberét László Balázs, az Identitárius Egyetemisták Szövetségének (Identitesz) elnöke.

A Magyarok Világszövetsége székházában szépen gyülekeztek a betyárseregesek, önvédelmi mozgalmárok, bőrfejűek és öltönyt viselő fajvédők, ami nem is csoda: kedvükre való rendezvényre volt kilátás. Némi késéssel, de megérkezett Budaházy György testvére, Budaházy Edda és az extrém nézeteiről ismert érpataki polgármester, Orosz Mihály Zoltán is.

A meghívó remekül összefoglalta a konferencia lényegét: „megannyi magyar és különböző európai politikai szereplő felszólalásával üzenünk hadat a Soros György nevével fémjelezhető nyitott társadalmi modell ellen, mely az egyenlőség és a nyitottság nevében fokozatosan polgárháborús övezetté alacsonyítja Európát".

Az eseményre előadóként meghívták a Jobbikban háttérbe szorított Novák Elődöt is, aki – mivel tartózkodik a politikai szerepvállalástól – elhárította a felkérést. A Facebookon azonban kinyilvánította szimpátiáját, és jó szívvel ajánlotta mindenki figyelmébe a szerinte fontos programot.

Az Identitesz mellett a „nemzetközi templomosok" szervezete, a Knights Templar International volt a társrendező. A Magyar Narancs információi szerint az Angliában bejegyzett társaságnak a katolikus egyházhoz ugyan nincs köze, ám környékén feltűnik a jobbikos Toroczkai László éppen úgy, mint például a hírhedt brit szélsőjobboldali politikus, Nick Griffin.

A konferencián történetesen éppen ő, Nick Griffin szólalt fel elsőként. Szerepléséhez az ördögi Soros György hatalmas portréja, az Identitesz nyíllal és babérkoszorúval kombinált jelképe, valamint egy transzparens szolgált díszletként: „Akaratunk a magyar lelki minőség helyreállítása".

Bár Griffin előadásának nem mindegyik elemét sikerült maradéktalan értelmeznünk, az eszmei mondanivaló tökéletesen átjött. Jelesül az, hogy Soros György keresztény-, Európa-, hagyomány- és nemzetellenes, semmi más nem érdekli, csak a felforgatás. Mindez része egyfajta „zsidó tervnek". Soros erkölcsi kötelességünkként akarja előírni, hogy „civilizációs öngyilkosságot kövessünk el".

Griffin meghökkent, hogy a magyar szervezők még csak nem is hallottak a VIII. kerületben működő Auróra-központról, amit úgy mutatott be, mint Soros György magyarországi főhadiszállását. (Szörnyűség: nevezett létesítményben meleg, roma, baloldali és zsidó szervezetek is működnek a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatásával.) Bármennyire tragikomikusan hangzik, Griffin beszédének nagy része az Auróráról szólt. Végezetül azért megtudhattuk, hogy Európa számára az önazonosság megtalálása a megoldás, olyan „természetes partnerekkel" együttműködve, mint Oroszország és Kína.

László Balázs, az Identitesz elnöke szerint Soros György mindent elpusztít és dekadenciába taszít. Ezt a vonalat vitte tovább – többek között – Incze Béla, a Hatvannégy Vármegye Mozgalom (HVIM) alelnöke is.

Az Identitesz idén feltűnt az úgynevezett becsület napja szervezői között, néhány aktivistája nemrég – a kormány ideológiai dárdahegye, a kereszténydemokraták tiltakozása nyomán – „dögvész" felirattal tüntetett az ellen, hogy társadalmi nemek tanulmánya szakot (gender) indítson az ELTE.

A konferencia szünetében az Identitesz elnöke elmondta lapunknak, hogy párttá alakulásuk nyáron várható, és a névről is akkor döntenek. Megjegyzésünkre, hogy határozott benyomásunk szerint szervezete a nácikra és nyilasokra emlékeztet, László Balázs így reagált: „Én ezt értem, de mindenkit arra hasonlítunk, akire szeretnénk hasonlítani. Vagy elfogadjuk azt, hogy mi egy új jobboldali mozgalom vagyunk, vagy nem. De mi attól még ezek vagyunk: egy új jobboldali mozgalom."

Kérdésünkre, hogy vállalnak-e valamiféle jogfolytonosságot a nácikkal és nyilasokkal, az elnök rövidre zárta a beszélgetést: „Újra taglalom, új jobboldali mozgalom vagyunk, másfél éve alakultunk. Köszönöm!"

Czene Gábor

Lájkoljon minket a Facebook-on is!