Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

A köztévé mosdatja a lúgos orvost - Megszólalt az áldozata is

Népszava-információ|2017. márc 19. 09:41
[A+ A-]

Az egyik tárgyalási nap tavaly májusban. FOTÓ: Molnár Ádám

A Duna TV interjút készített a lúgos orvossal, Bene Krisztiánnal (a "nemzet orvosa", Mikola István államtitkár unokaöccsével), aki most vállalta az arcát is. Március 20-án adják majd le - írja a 24.hu.

Az egyelőre nem teljesen érthető, miért engednek teret olyan mondatoknak a riportban, mint: Álljon meg már valaki, nézze végig az esetet. Mindezt úgy, hogy a bíróság nemrég másodfokon kilenc évre súlyosbította a férfi büntetését, aki brutális módon megkínozta volt párját. A férfi a súlyos büntetés ellenére egyelőre szabadlábon van.

A nemaznem.blog.hu-nak az áldozat, Renner Erika elmondta, mit érzett, amikor meglátta a műsorajánlót: Végtelenül szomorú és rossz üzenet. Nekem ez borzalmas, de az már mindegy, én már 4 éve ebben a borzalomban élem a mindennapjaimat. Hol így, hol úgy. De, hogy ennek mi az üzenete? Mi az értelme?

A blog hozzáteszi: Vajon felmerült a csatornánál, hogy mit fognak érezni a hasonló bűncselekmények áldozatai és hozzátartozói? A nemesgörzsönyi hentes lesz a következő interjúalany? Késő már visszakozni, a kár megtörtént, de még mindig lehet úgy dönteni, hogy ez a végtelenül etikátlan műsor nem mehet adásba.

Előre lehet tartani tőle, hogy nem lesz valami erős riport - véli a 24.hu. Jó alapos relativizálásra számíthatunk, ha már a promó is az, hogy “most először a közellenség szemszögéből”. Az is többször elhangzik, hogy a csonkító férfi hívő keresztény és nagycsaládos.

Közleményben tiltakoznak
„Most, hogy Bene Krisztián ügye a Kúrián folytatódik, a médiát igyekszik használni, hogy ártatlanságáról meggyőzze a közvéleményt” – írja közleményében a Nőkért Egyesület. A szervezet meggyőződése, hogy ez az igazságszolgáltatást nem fogja befolyásolni, de nem tudnak szó nélkül elmenni az állami média asszisztálása mellett. „Ott, ahol az áldozathibáztatás a kultúra része, a közérdeket szolgáló médium a köz pénzéből nem készíthet elkövető-mentegető tartalmat. Éppen ezért követeljük, hogy a közmédia készítsen a társadalmi érdeknek megfelelő, korrekt tudósítást” – írják.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!