Előző
Következő
új cikk

Vélemény

A Mikola-galaxis

Népszava|2017. márc 19. 16:08
[A+ A-]

Hétfőn mutatja be a Duna TV – ha addig nem akad egy ép ember, aki leveteti a műsorról – a lúgos orvos mosdatására készült propagandainterjút. Ahol a kilenc évre ítélt doktor – az előzetes szerint - nagycsaládos és keresztény mivoltára hivatkozva relativizálja rémtetteit. Mikola István, a „nemzet orvosa” unokaöccse ő, aki ellen az ügyészség korábban megszüntette az eljárást, mert csak.

Nemzeti ünnepünkön Magyar Arany Érdemkeresztet kapott dr. Mikola Bálint. (2000-ben a tesó, István miniszter tüntette ki Batthyány-Strattmann díjjal, de a felesége is elismerésben részesült. A remek szereposztású rendezvény sajtófőnöke Mikola Gergely volt.)

2006-ban szépreményű fideszesek dobták a legnagyobb hátast, amikor Orbán hirtelen bejelentette: Istvánt jelöli miniszterelnök-helyettesnek. Ekkoriban szinglihordázott a jó doktor, és emlékezetes a kettős állampolgárságról szóló néhány szava is. „Ha ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni, és ők szavazhatnának, húsz évre minden megoldódna”.

Az alap-Mikola jelenleg a külügy államtitkára, ahol éppen az egyik volt felesége miatt szorul: nyomoznak ugyanis amiatt, hogy az asszony javadalmát is ő tette zsebre.

De vissza a lúgos orvoshoz. Az őt mentő egyik szakértő is Mikola-vonzáskörzet. Közös vitorlásversenyeket szerveznek Bálinttal. A véradást népszerűsítő Ments Életet Alapítvány szakmai támogatója pedig, lám, maga a lúgos orvos, Bene Krisztián, a kuratórium elnöke pedig Mikola József Miklós.

Beh szeretném megsejteni, mit tudhatnak ezek a Mikolák, hogy ennyire ott vannak…

Veress Jenő