Előző
Következő
új cikk

Vélemény

A magyarság habos oldala

Népszava|2017. márc 20. 06:06
[A+ A-]

Vannak emelkedett pillanatok, eszmék, amikor a nemzetnek össze kell zárnia. Ilyen a magyarság védelme, a magyarságvizsga eredményes letétele. Az Orbán-kormány nem a hipotetikus, elméletgyártó szépelgés híve, hanem az empirikus, gyakorlati küzdelem bajnoka.

Hogy ki a magyar, az nem a politikai korrektséggel előadott, brüsszeli gyarmatosítók diktálta SorosBajnaiGyurcsány ufó gyíkemberek kívánságlistája. A magyarságnak kézzel fogható bizonyítékai, jelei vannak. Ha például tükröt fogunk a kezünkbe, és azt az ülésre használt testrészünk megfigyelésére alkalmazzuk, kiderülhet, hogy van-é ott vörös pötty, avagy nincs. Ha van, akkor megkönnyebbülve sóhajthatunk föl, mert effektíve echte magyarok vagyunk.

Persze azért a tárgyiasult magyarságpróba mellett a kormányzat erkölcsi alapon is küzd a magyarság etnikai homogenitásáért és vérvonaláért. Egyre fontosabb csatatérré válnak a kocsmák, sörözők.

A Heineken nevű, közismerten nemzetközi multi sörgyár beperelt egy romániai magyar tulajdonban lévő sörüzemet, amelyik a Csíki sört állítja elő. A multi szerint a Csíki sör neve egy Heineken sörfajta nevére hajaz. Kérte a taláros testületet, tiltsa meg a név használatát.

A magyarokkal szemben nyilvánvalóan elfogult román bíróság az önkényuralmi jelképet logóként használó, nemzetközi Góliátnak adott igazat a magyar Dávid ellenében. (Na jó, ennek a Dávidnak van egy kis háttérhatalmi stichje. Legyen talán inkább Tas, vagy esetleg Töhötöm.)

Pártunk és kormányunk a rá jellemző visszafogottsággal előbb csak a Heineken sör bojkottjára szólította föl az igaz magyar honfiakat. Erre azonban fittyet hányt a nemzetközi karvalytőke.

Ekkor a Párt és a kormány nem tehetett mást, mint hogy bejelentette, törvényi erővel vet gátat az önkényuralmi jelkép kereskedelmi célú reklámozásának, és újragombolná a nagy és a kis hazai sörművek, valamint a vendéglátóipari egységek kapcsolatát.

Nem gazdasági, de magyarságvédelmi okokból.

Ímé hát, a sör habja is ott virít már a magyarság genetikáján. Végre annyi keserv és balsors után, felmutathatjuk a magyarság habos oldalát.

Bihari Tamás biharit@nepszava.hu