Előző
Következő
új cikk

Külföld

Schulz mindent vitt

Népszava-információ|2017. márc 20. 05:33
[A+ A-]

Egyetlen ellenszavazat nélkül, 100 százalékos támogatással választották meg Martin Schulzot a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnökének. A Berlinben tartott rendkívüli kongresszuson minden érvényes voks igenlő volt, igaz Schulz egyedüli jelöltként indult a tisztségért.

Eredménye rekordot állított be a több mint 150 éve működő párt történetében; az eddigi csúcstartó Kurt Schumacher volt, akit 99,7 százalékkal választottak meg elnöknek 1948-ban a párt düsseldorfi kongresszusán. Ugyancsak egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül erősítette meg a kongresszus az Európai Parlament volt elnökét a párt kancellárjelöltjének is. Amióta Schulz az SDP kancellárjelöltje, a baloldali párt támogatottsága látványosan megerősödött.

Ugyancsak tegnap a berlini Bellevue palota is új lakót kapott. A február 12-én kétharmados többséggel államfővé választott korábbi szociáldemokrata külügyminiszter, Frank-Walter Steinmeier szimbolikusan átvette az elnöki hivatalt a leköszönő Joachim Gaucktól. Steinmeier szerdán a parlamentben teszi le a hivatali esküt.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!