Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Önmagát adta fel Bróker Marcsika

nepszava.hu|2017. márc 20. 05:51
[A+ A-]

Forrás: police.hu

Nemcsak hogy nem bukott le, de ha rajta múlik, csöndesen eléldegélt volna Belize-ben, és hátralévő életében még a hatóságok vegzálásától sem kellett volna tartania. De elfogyott a pénze - írja a Bors.

A lap hétfői számában egy a nyomozásra közelről rálátó forrásra hivatkozva arról ír, hogy az asszonyt nem is körözték Belize-ben. Egy viszonylag kis számú magyar közösség él ott, sokan persze nem turistaként érkeznek, hanem a törvény elől menekülve akarják meghúzni magukat. Ezt a helyi hatóságok is tudják, ismerik is a magyarokat. Marcsikában egy kifejezetten szerény, csendes asszonykát láttak. De fogalmuk sem volt, itthon mit követett el. Valóban volt pénze, pár millió dollár, amit másfél év alatt élt fel, főleg lakhatásra költötte. Marcsi a pénztelenséget megelégelve feladta magát. Igen, besétált a rendőrségre, akkor tartóztatták le.

Min írják: az asszony nem akart új piramisjátékba kezdeni: D. Sándorné semmilyen nyelvet nem beszélt, a magyarokon kívül senkivel sem tudott érdemben kommunikálni. Így nehéz lett volna hálózatot építeni.

A magyar hatóságok konokul hallgatnak az ügyben folyó nyomozásról. Nem tudni, az asszony tett-e itthon részletes, beismerő vallomást. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság idén tavasszal szeretné lezárni az eljárást. A Kun Mediátor 12 éves működése alatt papíron szinte semmit sem dokumentáltak, ami nehezíti a nyomozást. A gyanú szerint 1999 óta 790 embert rövidített meg befektetési ígéretekkel, összesen 12 milliárd 299 millió 662 ezer 580 forintot vett át.  

Lájkoljon minket a Facebook-on is!