Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Részeg volt a Szentendrei úti gázoló - Új információk a tragédiáról

nepszava.hu|2017. márc 20. 07:04, frissítve: 2017. márc 20. 17:43
[A+ A-]

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Fékezés nélkül, részegen hajtott bele Mercedesével a Szentendrei úti balesetben a fiatalok autójába a férfi, aki Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos, a MULTI Vízisport Sportegyesület sportolója, és egy másik, szintén 22 éves fiatal halálát okozta - írja a Blikk. A 24.hu úgy tudja, hogy a vétkes sofőr a sajtóhírekkel ellentétben nem versenyzett, amikor 130 km/h-s sebességgel belecsapódott az áldozatok kocsijába. A férfi előzetes letartóztatásba került.

A tragédia a III. kerületi Szentendrei úton történt szombatra virradó éjjel. A Mercedes a megengedettnél lényegesen nagyobb sebességgel haladt, amikor hátulról vágódott a piros lámpánál várakozó BMW-be. Az ütközés erejére jellemző, hogy mindkét autó méterekkel repült arrébb, három lámpaoszlopot is kidöntöttek.

24.hu úgy tudja, hogy a sajtóhírekkel ellentétben a vétkes sofőr nem versenyzett, az eddigi adatok szerint ugyanis erre semmi sem utal.

A vétlen autóban két huszonéves fiatalember ült, az irtózatos ütközéskor a roncsba szorultak, a tűzoltók már csak a holttestüket tudták kiszabadítani. Az áldozatok egyike, Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt, egyesülete tette közzé a gyászhírt. Az autót vezető barátja, D. Bálint is azonnal meghalt. A fiatalember korábban az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanulója volt, gyakran visszajárt segíteni iskolájába. 

Előzetesbe került a vétkes sofőr

A kényszerintézkedés elrendeléséről hétfőn kora délután, a kórházban született döntés, a sofőrt ugyanis súlyos sérülésekkel ápolják – közölte Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Az ügyészség a szökés, az elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését, illetve, mert a nyomozás kezdeti szakaszában olyan bizonyítékokat szükséges beszerezni és olyan körülményeket kell tisztázni, melyek a bűncselekmény minősítését esetleg súlyosbíthatják is. Ezért fennáll a bizonyítás megnehezítésének veszélye. Arról lehet szó, hogy felmerült a sofőr ittassága.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!