Előző
Következő
új cikk

Belföld

Parlament előtt a lex Heineken

MTI|2017. márc 20. 07:16
[A+ A-]

Meglehetősen gyorsan, már ma az Országgyűlés plénuma elé kerül az a kormánypárti javaslat, amely betilthatóvá tenné az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú használatát, az az a lex Heinekent.

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődhet, majd az interpellációk hangozhatnak el két órában, amelyeket az azonnali kérdések és válaszok órája követhet.

A képviselők az ülésnap végén kezdhetik tárgyalni az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról szóló kormánypárti javaslatot. Az indítvány benyújtóinak egyike, a kereszténydemokrata Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes korábban úgy fogalmazott, Európának ezen részén a magyarság megszenvedte mind a náci, mind a bolsevik rémuralmat, ezért jogos, hogy gazdasági haszonszerzés céljából ne lehessen ilyen jelképeket felhasználni.

A parlament kedden szavazásokkal folytatja munkáját, majd jövő hétfőn, az uniós források felhasználásáról szóló politikai vitával fejezi be aktuális kéthetes ülését.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!