Előző
Következő
új cikk

Belföld

Visszasírják a vizitdíjat - Fidesz: hiteltelen a felmérés

nepszava.hu|2017. márc 20. 08:04, frissítve: 2017. márc 20. 09:05
[A+ A-]

A Fidesz parlamenti képviselője, Kucsák László hiteltelennek tartja a Vasárnapi Hírek megrendelésére, az egészségügyről készült felmérést. Eszerint ma már a többség inkább újra fizetne vizitdíjat, ha biztos lehetne benne, hogy a befolyt pénzt az egészségügyre költik.

A Vasárnapi Hírek kérésére a Publicus Intézet készítette az egészségügy megítélésről szóló felmérést, melyben a megkérdezettek többsége az ágazat állapotáért a jelenlegi kormányt teszi felelőssé. A hirtv.hu -nak nyilatkozó kormánypárti politikus azt mondta: hiteltelen a felmérés, bár azt elismerte, hogy van még mit javítani az egészségügy helyzetén. „Kétségtelen, hogy eredmények is vannak a kormány mögött ezen a területen, de rengeteg a tennivaló is. Egy – ahogy említettem – ilyen rossz helyzetben lévő gazdaságban sajnos nagyon gondosan kell mérlegelni azt, hogy mely területeken milyen lépésekben valósítható meg a béremelés.

A 300 forintos hozzájárulást a Gyurcsány-kormány vezette be és a Fidesz által kezdeményezett 2008-as népszavazással bukott el – több mint 80 százalék mondott rá nemet. A Publicus Intézet friss felmérése szerint azonban mára változott a helyzet.

Az MSZP szavazóinak 78 százaléka, a jobbikosoknak pedig csaknem kétharmada hajlandó lenne újra vizitdíjat fizetni, ha ezzel javulna az ellátás. De a magukat Fidesz-szavazóknak vallók többsége is egyetért ezzel.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!