Előző
Következő
új cikk

Külföld

Kábítószert fogyasztott a francia merénylő

Népszava-információ|2017. márc 20. 08:28
[A+ A-]

Alkoholt és kábítószert fogyasztott az a férfi, aki szombaton támadást akart végrehajtani a párizsi, Orly repülőtéren – közölték a francia nyomozóhatóságok. 

A férfi el akarta venni egy tartalékos nő fegyverét, majd lelőtték. Holttestének boncolásakor derült ki, hogy a 39 éves férfi vérében 0,93 gramm per liternyi alkoholt találtak, valamint vadkender és kokain nyomait.

A támadáskor jelenlévő katonák szerint a férfi azt kiabálta: „Azért vagyok itt, hogy meghaljak Allahért”. Azt is közölte, hogy vérfürdőt akar rendezni. Előzőleg, egy rendőri ellenőrzésnél rálőtt egy rendőrre, aki megsérült. Apja hétvégén, az Europe 1 rádiónak elmondta, a fia nem terrorista, ivott és kábítószert fogyasztott, ez idézhette elő viselkedési zavarát. A férfi már több alkalommal volt börtönben kábítószerrel való visszaélés és lopás miatt. Egyik börtönbéli tartózkodása során vált iszlám radikálissá. A hatóságok szerint terrorcselekményre készlt. A férfi családtagjait szabadon engedték. Franciaországban 2015 óta több terrorcselekményt hajtottak végre 2015 eleje óta. Ezekben összesen 238 személy vesztette életét. A 2015. november 13. óta végrehajtott terrorakció ta az országban rendkívüli állapot van érvényben.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!