Előző
Következő
új cikk

Belföld

Durva adatok a magyarok szexuális szokásairól

nepszava.hu|2017. márc 20. 11:01
[A+ A-]

Illusztráció: Thinkstock

A magyarok lelkes önkielégítők, de azért a nagy többség elégedett a szexuális életével – derül ki az ELTE kutatásából.

Több mint 15 ezren töltötték ki januárban az eddigi legnagyobb magyar online szexfelmérést, amelyet az ELTE kutatói vettek fel. Az első eredményekről a 444.hu számolt be.

A kérdőívben olyan intim adatokra kérdeztek rá, hogy például milyen gyakran élnek nemi életet, milyen sűrűn maszturbálnak, mennyi pornót néznek, elégedettek a szexuális életükkel a válaszadók.

A 15 703 kitöltő áltagéletkora 33 év volt. A kutatásban résztvevőinek 42,1 százaléka párkapcsolatban él, 24,6 százalékuk házas, 24,6 százalékuk egyedülálló, 4 százalékuk eljegyzett, 2,8 százalékuk elvált, 0,5 százalékuk özvegy.

A válaszadók átlagosan 13 évesen nyúltak magukhoz először, 17 évesen veszítették el a szüzességüket, és eddig 7 szexuális partnerük volt életük során. A válaszadók legnagyobb részének, 18,1 százaléknak 11-20 szexuális partnere volt élete során, a több mint 50 partner választ 4,8 százalék jelölte be, 3,1 százalék ugyanakkor még soha nem szexelt senkivel.

Átlagosan heti egy alkalommal maszturbálnak, és 13 százalékuk eközben nem néz pornót, 40 százalékuk viszont mindig vagy majdnem mindig pornót néz önkielégítés közben.

Azok, akik kapcsolatban élnek, átlagosan hetente egyszer közösülnek a partnerükkel. A kitöltők több mint 60 százaléka nem használ segédeszközt a szeretkezéshez. A válaszadók kb. egyharmadának volt alkalmi szexuális kapcsolata az elmúlt évben.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!