Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kilépett egy újabb politikus Gyurcsány pártjából

nepszava.hu|2017. márc 20. 12:00
[A+ A-]

Kilépett a Demokratikus Koalícióból Veres Dávid önkormányzati képviselő - adta hírül saját Facebook-oldalán a fiatal politikus.

Bár Veres a posztban technikai okokra hivatkozik, a PestiBulvár azt írja, a döntés hátterében az állhat, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette párton belül már egy ideje generációs-hatalmi ellentét alakult ki. A pártból való kilépése után Veres az önkormányzati munkát várhatóan függetlenként folytatja tovább.

Veresen kívül Szarvas Koppány Bendegúz, a párt ifjúsági szervezetének korábbi elnöke is Facebook-oldalán jelentette be távozását a pártból, szintén technikai okokra hivatkozva. A politikus korábban élesen bírálta a pártot, szerinte ugyanis megbukott a DK stratégiája.

„A mai nap benyújtottam kilépési nyilatkozatomat a DK-ból. Korrekt embernek tartom magam, nem szarok az ex-fészkembe, csak magamat hitelteleníteném vele. Inkább leszögezem: nem személyes és nem ideológiai vagy értékrendi okból léptem ki, inkább... technikai jellegű miatt” – írta korábban közösségi oldalán Szarvas Koppány Bendegúz. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!