Előző
Következő
új cikk

Sport

Tokió 2020 - Nők teljes joggal a golfklubban

MTI-információ|2017. márc 21. 05:51
[A+ A-]

A szervezőbizottság és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kérésének eleget téve a 2020-as tokiói olimpia golftornájának otthont adó klub módosította szabályzatát, s bevezette a nők teljes jogú tagságát.

A Kaszumigaszeki Country Clubban – amely Japán egyik legrégebbi és legpatinásabb sportági helyszíne – eddig a nők hétfőtől szombatig játszhattak, ám tagok nem lehettek, amit erősen kifogásolt a NOB. Az álláspontok különbözősége januárban kapott egyre nagyobb nyilvánosságot, és a NOB mellett a nyári játékok szervezői is változást sürgettek.

Az 1929-ben megnyitott golfklub vezetői február elején nem tudtak dönteni a kérdésben, a NOB pedig ezek után jelezte, hogy a szervezőknek új helyszín után kell nézniük, amennyiben nem változik a helyzet. Végül hétfőn szavazást tartottak a kérdésben, s a tagok a szabályzat módosítása mellett voksoltak.

„Örömmel értesültünk a döntésről – kommentálta a híreket Mori Josiro, a szervezőbizottság elnöke. – Ezúton szeretném hálámat kifejezni a klub tagjainak a megértésükért és együttműködésükért. A Kaszumigaszeki Country Club nagyszerű helyszín fantasztikus pályákkal, büszkék vagyunk rá, hogy ott láthatjuk vendégül a világ legjobb játékosait az olimpia alatt.”

Lájkoljon minket a Facebook-on is!