Előző
Következő
új cikk

Sport

Messi ismét negyven gól felett

Népszava-információ|2017. márc 21. 05:54
[A+ A-]

FOTÓ: Chris Brunskill/Getty Images

Lionel Messi, a Barcelona labdarúgócsapatának játékosa vasárnap este kétszer talált a kapuba a Valencia ellen a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 28. fordulójában, így egymást követő nyolcadik idényben szerzett legalább negyven gólt minden sorozatot összesítve.

Az ötszörös aranylabdás, világbajnoki ezüstérmes argentin támadó először büntetőből volt eredményes nem sokkal a szünet előtt, ezzel alakította 2–1-re az állást, majd az 52. percben lőtt gólt, amivel ismét vezetéshez juttatta 4–2-es győzelmet arató csapatát.

A két találat a 40. és a 41. volt a 2016–2017-es idényben. A bajnokságban 25-tel vezeti a góllövőlistát, 11-szer talált a kapuba a Bajnokok Ligájában, négyszer a Király-kupában és egyszer a spanyol Szuperkupában.

A 29 éves Messi először a 2009–2010-es idényben jutott el legalább negyven gólig, s azóta ez minden szezonban sikerült neki.

„Lenyűgöző, minden rekordot megdöntött, és még tovább javítja ezeket – méltatta első számú sztárját Luis Enrique, a katalánok vezetőedzője. – Csodálatos, hogy élvezhetjük a játékát, senki sem tudja utolérni a számszerű eredményeit, rajta kívül nincs, aki képes lenne ilyesmire. Hiányozni fog, ha majd egyszer már nem játszik.”

"Nagyon örülök annak, hogy ismét sikerült átlépni ezt fantasztikus a határt, de a futball csapatjáték, a társak nélkül nem tudtam volna idáig eljutni - jelentette ki Messi. - Fantasztikus csapatban játszom, élvezem a játékot, és szeretnék minél több góllal hozzájárulni a klub sikereihez, szurkolóink kiszolgálásához."

Lájkoljon minket a Facebook-on is!