Előző
Következő
új cikk

Belföld

Korrupcióinfó - Patyomkin-üzemekre folyik el a pénz

MTI|2017. márc 29. 12:22
[A+ A-]

Az LMP társelnöke szerint a gazdaságfejlesztésre szánt uniós források alibiberuházásokra folynak el, a pénzek zömét olyan üzemekre adják, amelyek soha nem lesznek versenyképesek. 

Hadházy Ákos szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kisteleki példákkal támasztotta alá állítását, amelyekre összesen 1,5 milliárd forintnyi uniós támogatás jutott. Szerinte az ottani ipari parkban üresen álló csarnokok a magyar gazdaság jelenét és jövőjét szemléltetik. Kifejtette: a létesítményben lévő tizennégy üzemből tizenkettőben semmilyen gazdasági tevékenység nem folyik. 

A "Patyomkin-üzemek" már 2014-ben hivatalosan elkészültek, azok támogatásait a kormány ki is fizette, Hadházy Ákos azonban hangot adott azon feltételezésének, mintha azok központi utasításra készültek volna, szükségtelenül.

Kistelek határában is létesült egy logisztikai centrum 450 millió forintos uniós forrás felhasználásával, ahová még rendes út sem vezet, ez a telephely is teljesen üres. A centrumnak az átrakodás helyszínéül kellene szolgálnia vasúti szállításról közútira, Kistelekre azonban nem ér el a vasút - jegyezte meg. A településen egy mintakertészet is támogatáshoz jutott, amelynek telephelye szintén üres - folytatta. 

A képviselő kérdésre a reklámadó kormányoldal által tervezett változtatásáról azt mondta: azt még módosításokkal sem tartják támogathatónak. Bírálta, hogy az előterjesztés egy januári változtatást "foltozgatna" kifogásolva, hogy egyik napról a másikra változtatnának adótörvényeken, holott azoknak szerinte 10-20 évig kellene állandónak lenniük.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!