Előző
Következő
új cikk

Belföld

Újra misézhet a pap, aki Habonyról kérdezte Orbánt

nepszava.hu|2017. márc 29. 16:33
[A+ A-]

Forrás: Youtube

Április 1-től újra szolgálatba léphet Cseh Péter Mihály szekszárdi római katolikus pap, miután az ellene indult vizsgálat március 27-én lezárult. Cseh még tavaly, "Péter atya" néven futó videóblogjában tette fel az Orbán Viktor kormányfőnek címzett kérdést: "kicsoda Habony Árpád" - emlékeztet a hvg.hu. 

Udvardy György püspök és az egyházmegye vezetése a videó miatt vizsgálatot kezdeményezett, s a papot eltiltották a nyilvánosságtól is.

A Pécsi Egyházmegye közleményében azt írta: "a szerteágazó tevékenységre vonatkozó vizsgálat nem tárt fel olyan szempontot, amely az atya további szabályozott papi szolgálatát akadályozná, így az eljárás idejére vonatkozó nyilvános papi működéstől való eltiltás a mai nappal megszűnt."

Az atyát április 1-jével ki is nevezték Vásárosdombó plébánosának, de "további intézkedésig mindennemű médiaszereplése tiltott" - írták.

"Péter atya" tavaly nyáron tette fel azt a videót a Youtube-ra, amiben "körösztény testvéreként" szólította meg Orbán Viktort, majd feltette a kérdést a kormányfőnek: kicsoda Habony Árpád?

Lájkoljon minket a Facebook-on is!