Előző
Következő
új cikk

Belföld

A cél kinyírni az RTL-t - így érkezett Gerkens a TV2-höz

nepszava.hu|2017. ápr 5. 09:12
[A+ A-]

Népszava fotó/Szalmás Péter

Nem híve a személyes lejáratásoknak, a Tényeknek pedig olyan fontos, közfunkciót betöltő emberek sztorijával kell foglalkoznia, mint amilyen Schmitt Pál diplomaügye volt – ilyen célokat tűzött ki a TV2 vezére, Dirk Gerkens azon az egy évvel ezelőtti stábértekezleten, amelynek a hvg.hu megszerezte a hangfelvételét, és amelyből kiderül, hogy nem a tervei szerint alakult a Vajna-csatorna sorsa.

Most tavasszal van az egyéves évfordulója a TV2 átalakításának, azaz miután Andy Vajna győzelmével véget ért a huzakodás a TV2-ért, 2016 márciusától kezdték revolvermédiává kalibrálni a csatornát. Ennek szimbolikus nyitánya az a február 23-án estére összehívott értekezlet volt, ahol a legnagyobb rivális RTL Klubtól érkező Dirk Gerkens vezérigazgató felfestette vízióját az átalakulásról, és egyben bemutatta ennek végrehajtójaként Kökény-Szalai Vivien új hírigazgatót.

A hvg-hez eljutott felvétel azért is tanulságos, mert utólag egyértelmű, hogy teljesen máshogy alakult a csatorna élete, mint amit Gerkens előzetesen felvázolt. Ami két dolgot jelenthet: vagy nem mondta el az igazat az összehívott szerkesztőségek előtt, vagy komolyan gondolta szavait, csak nem ő döntött, illetve nem tudta a terveinek megfelelően irányítani a tévét.

A felvétel alapján Gerkens egy éve még végtelenül magabiztosan beszélt az összegyűlt munkatársaknak arról, hogy a TV2-nek át kell vennie a piacvezető helyet az RTL Klubtól. Annyira, hogy a belső körben is szokatlanul erős kifejezést használt: a cél az RTL „kinyírása”.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!