Előző
Következő
új cikk

Belföld

Lázár zavaros összeesküvés-elméletei a lex CEU-ról

Népszava|2017. ápr 6. 21:11
[A+ A-]

MTI Fotó: Illyés Tibor

Zavaros összeesküvés-elméleteket vázolt fel Lázár János a Kormányinfón a lex-CEU kapcsán kirobbant nemzetközi kritikák özönére.

A kancelláriaminiszter szerint ugyanis az utóbbi napok óriási tiltakozáshulláma nem más, mint a Soros-hálózat lobbimunkájának a jele. Lázár úgy fogalmazott, hogy a CEU-ügyével csak megvezetik „megtévesztett egyetemistákat”. Szerinte a valóság most is az, hogy a főellenség, Soros György.

Elmélete szerint a menekültkvóták körüli harcban az EU ezután a CEU-val is zsarolni fogja Magyarországot. Készek vagyunk válaszolni Brüsszelnek, Washingtonnak és Berlinnek, tette hozzá. Lázár szerint ugyanakkor csak "néhány csoport" kelti a feszültséget ez ügyben. A miniszter nem közölte, hogy kik ezek a csoportok, csak annyit mondott, hogy a kormány „vékony cérnahangján” felveszi a harcot az „európai baloldallal”. A miniszter vázolta is, hogy várhatóan mivel fog védekezni a kormány.

Szerinte még külföldi példákat is figyelembe vettek, amikor a CEU ellen hozott törvényt meghozták. „Az EMMI jogászai nagyon alapos munkát végeztek, józan és normális elvárásokat támasztottak a CEU elé” - hangoztatta Lázár, aki szerint a CEU az elmúlt 20 évben "privilegizált helyzetben" volt, és csak „ezt kell visszacsinálni.”

Lásd még: Lázár: Soros nemzetbiztonsági kockázatot jelent

Lájkoljon minket a Facebook-on is!