Előző
Következő
új cikk

Külföld

Etnikai tisztogatással fenyegetnek

Népszava-információ|2017. ápr 10. 09:43
[A+ A-]

Élesen elítélte az Egyesült Államok Koszovóba akkreditált nagykövete, Greg Delawie Daut Haradinaj koszovói képviselő, Ramus Haradinaj volt miniszterelnök, a Szövetség Koszovó Jövőjéért párt elnökének testvére kijelentéseit, aki azt közölte, ha a jelenleg Franciaországban őrzött testvérét Párizs kiadja Szerbiának, akkor „etnikai tisztogatás” történhet a köztársaságban. 

„Amikor Koszovó alkotmányát ünnepeljük, egy politikus etnikai tisztogatással fenyeget. Ilyen veszélyes retorikának nincs helye Európában” – fogalmazott a Twitteren az amerikai diplomata.

Daut Haradinaj a TV Dukadjini televízióban fenyegetett a szerbek elűzésével abban az esetben, ha a franciaországi Colmarból Szerbiának adják át a volt kormányfőt, akit háborús bűnökkel vádolnak. Elvben csütörtökön kellett volna dönteni Ramus Haradinaj kiadatásáról, ezt azonban április 27-re halasztották. A volt miniszterelnököt január 4-én tartóztatták le a bázeli repülőtéren, az Interpol körözése alapján. Január 12-én feltételes szabadlábra helyezték, de az országot nem hagyhatja el a kiadatásáról szóló döntésig.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!