Előző
Következő
új cikk

Külföld

Figyelmeztették Észak-Korea diktátorát

Népszava|2017. ápr 10. 09:49
[A+ A-]

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter közlése szerint Washington múlt héten azért intézett támadást a szíriai kormányerők ellen, hogy olyan rezsimeknek küldjön egyértelmű üzenetet, mint amilyen Észak-Korea. 

Az ABC amerikai televíziónak kifejtette, valószínűnek nevezhető egy amerikai reakció, ha egy állam a világot veszélyezteti. „Észak-Korea kapcsán teljesen világos az a célunk, amely szerint egy atomfegyvermentes Koreai-félszigetet akarunk” – közölte Tilleron. A nemzetközileg teljesen elszigetelt sztálinista állam rendre ballisztikus rakétakísérleteket hajt végre, megsértve ezzel az ENSZ határozatait. Phenjan atomfegyvere elsődlegesen Dél-Korea és Japán számára jelent komoly fenyegetést. Az Egyesült Államok azt akarja elérni, hogy Kína nagyobb hatást gyakoroljon Kim Dzsong Un rezsimjére.

Tillerson a CBS-nek elmondta, a múlt héten az Egyesült Államokban járt Hszi Csin-ping kínai elnök is egyetértett vendéglátójával, Donald Trumppal abban, hogy éleződik a helyzet Észak-Koreában. Herbert Raymond McMaster amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó azt közölte, Trump elnök rövidesen megvizsgálja, milyen lehetőségek vannak az Észak-Korea által előidézett veszély csökkentésére.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!