Előző
Következő
új cikk

Külföld

Lemond mandátumáról a volt elnök

Népszava-információ|2017. ápr 10. 09:55
[A+ A-]

A Demokrata Párt (DS) egykori elnöke, Bojan Pajtić vasárnap bejelentette, lemond a szerb parlamentben betöltött képviselői tisztségéről. “Visszavonhatatlanul lemondok a képviselői helyről az egyetemistáink iránti támogatásom jeléül”, írta Pajtić Twitter üzenetében a Vajdaság Ma közlése szerint.

Pajtić Facebook oldalán lépését megindokolva kifejtette, Szerbia városaiban már egy hete tartanak az egyetemista tiltakozások, és a fiatalok leckét adtak az idősebb generációnak, a politikai pártoknak és a médiumoknak egyaránt.

“Azok, akiktól kölcsönkaptuk ezt az országot, visszautasították, hogy úgy tegyenek, mintha egy demokratikusan berendezett jogállamban – szabad államban élnének. Mert, nincs szabadság a hazugságok államában. Nincs szabadság joguralom nélkül. Nincs szabadság a hatalom ellenőrzése és megosztása nélkül. Nincs szabadság abban az országban, ahol minden egy ember kényének-kedvének van alárendelve”, írta Pajtić, hozzátéve, miután oktatóként egyetemistákat tanít, nap mind nap szembesülni kénytelen a fiatal, képzett szakemberek elvándorlásával. Mint mondta, az elmúlt néhány napban az egyetemisták tanították meg arra, hogy a szabad ember nem engedheti meg, hogy a rendszer része, rabja legyen. Arra is az egyetemisták tanították meg, hogy a hatalomban való minden további részvállalása parlamenti képviselőként legitimitást adna annak a politikai rendszernek, amelyben az intézményrendszer semmit sem jelent, a törvények semmit sem jelentenek és a sajtószabadság semmit sem jelent.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!