Előző
Következő
új cikk

Belföld

Tudsz angolul? Ideutaztatott Soros-ügynök vagy!

Népszava|2017. ápr 10. 14:19, frissítve: 2017. ápr 10. 14:36
[A+ A-]

Németh Szilárd csak úgy ontotta összeesküvés-elméleteit. FOTÓ: Népszava

Németh Szilárd szerint a vasárnapi tüntetés angol nyelvű transzparensei a bizonyítékok arra,  hogy a vasárnapi tömegmegmozdulást külföldről szervezeték. 

"Soros-finanszírozta ügynökszervezetek  szervezték a tegnapi balhét" - nyilatkozta Németh Szilárd a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke a vasárnap CEU-mellett tízezres tömegtüntetésről, hozzátéve: a tüntető Soros-aktivisták jó része külföldről volt iderángatva. "Céljuk a határok szétzilálása, az illegális migránsok ellenőrzés nélküli ideengedése, Magyarország kormányának befeketítése" - mondta Németh Szilárd. 

Megkérdeztük az alelnököt, hogy pontosan honnan veszi, hogy külföldről érkeztek a tüntetők.

"A sajtótudósítások egyértelművé tették, hogy a tüntetők többen, többféle idegen nyelven beszéltek" - világította meg az ügyet Németh Szilárd, aki szerint ez "egyértelművé tette, hogy honnan szervezik ezeknek egy jelentős részét." 

"Ha a tüntetés transzparenseit nézzük, akkor a szokásos, Nyugat-Európában, Amerikában feltűnő tábláknak a gyors fordításai jelentek meg" - osztottam meg velünk feltételezéseit Németh Szilárd.  Szerinte a tüntetés egy része is angol nyelven zajlott.

Németh Szilárd kérdésünkre leszögezte: semmiféle konkrét adatuk nincs arról, hogy pontosan kik és honnan jöttek volna külföldről. "Nem gondolom, hogy ebben nekem kellene konkrétumokról beszélnem. Azok beszéljenek erről, akik ezt megszervezték. Én nem járok senki után. Számomra elég egyértelmű volt a kép" - mondta Németh Szilárd, hozzátéve: ő nem látott több tízezer tüntetőt.

Németh a tüntetési feliratokon feltünedező feliratokból másra is következtetett. "Ha a "g" betűs feliratokat látjuk, úgy elmondható, hogy  Simicska Lajos és az általa uralt Jobbik is jelen volt ezen a tüntetésen" - mondta Németh.

"A tiltakozásokat a Fidesz bunkósága szervezte. Ez a nagybetűs helyzet" - fogalmazott Mirkóczki Ádám a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos tagja. Szerinte pártállástól, ideológiától függetlenül az ország egészségesen, szabadon gondolkozó fele tüntetett, sok fideszes és nagyon sok jobbikos is részt vett benne. Mirkóczki elmondta: a nemzetbiztonsági bizottságban fel sem merült, hogy Soros György vagy bárki más szervezett volna itt tömegtüntetést.

 

Batka Zoltán

Lájkoljon minket a Facebook-on is!