Előző
Következő
új cikk

Külföld

Szigorítana Trump igazságügyi minisztere

Népszava-információ|2017. ápr 12. 10:04
[A+ A-]

Jeff Sessions FOTÓ: Getty Images

Az amerikai-mexikói határhoz látogatott tegnap Jeff Sessions. Az amerikai igazságügyi miniszter arra ösztönözte az arizonai vámügyi és határvédelmi tisztviselőket, hogy kezeljék prioritásként a büntetett előéletű bevándorlók ügyét, s mielőbb állítsák bíróság elé őket.

Sessions volt az első republikánus szenátor, aki a tavalyi elnökválasztási kampányban Donald Trump mellé állt, nyilván ez is közrejátszott abban, hogy a Fehér Ház új lakója az igazságügyi tárca élére nevezte ki.

A volt alabamai szenátor mindig is az illegális bevándorlókkal szembeni kemény fellépés híve volt. Az igazságügyi minisztérium első intézkedései között a támogatások megvonásával fenyegette meg azokat a városokat, amelyek befogadják a menedékkérőket. A hatályos amerikai törvény értelmében a papírok nélkül élő bevándorlókat, akik már két vagy több alkalommal lépték át a határt, ellenállnak a letartóztatásnak vagy hamis papírokat mutatnak fel, bíróság elé kell állítani. A büntetés pedig minden esetben az azonnali kitoloncolás.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!