Előző
Következő
új cikk

Külföld

"Hitlerénél is szörnyűbb tettek" - Lemondatnák Trump szóvivőjét

Népszava-információ|2017. ápr 12. 10:29
[A+ A-]

Sean Spicer FOTÓ: Chip Somodevilla/Getty Images

Egyre többen sürgetik a fehérházi szóvivő lemondását, azt követően, hogy Sean Spicer keddi sajtóértekezletén azt találta mondani, Bassár al-Aszad szíriai elnök még Hitlernél is szörnyűbb tetteket követett el, hiszen „még Hitler sem süllyedt olyan mélyre, hogy vegyi fegyvert vessen be (!). Trump szóvivője „elfeledkezett” említést tenni a holokausztról, zsidók millióinak meggyilkolásáról, a gázkamrákról.

Spicer utólag több nyilatkozatban is „helyreigazította magát”, de ezzel csak olajat öntött a tűzre. Elismerte ugyan, hogy rossz párhuzamot használt, s amit mondott az „helytelen és érzéketlen” volt, ,különösképpen a zsidó húsvét hetében, ugyanakkor a náci haláltáborokat „holokauszt-központok”-ként emlegette.

„Sean Spicernek nincs kellő emberi tartása ahhoz, hogy fehérházi szóvivő legyen, s Donald Trumpnak azonnal le kellene váltania” – nyilatkozta Steven Goldstein, az Anne Frank központ ügyvezető igazgatója. Tiltakozott a washingtoni Holocaust Emlékműzeum is.

Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata kisebbségi vezetője ugyancsak felháborodását fejezte ki amiatt, hogy Spicer tagadja a Holocaust szörnyűségeit. „Az elnöknek azonnal el kell határolódnia, s szóvivőjét ki kell rúgni. Már fel sem kellett volna vennie” – mondta Pelosi. A Fehér Ház nem kommentálta az ügyet.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!