Előző
Következő
új cikk

Belföld

LMP: Palkovics László mondjon le!

MTI|2017. ápr 12. 15:55
[A+ A-]

 Az LMP szerint az oktatási államtitkárnak le kell mondania, mert miközben zajlik a CEU-botrány, a háttérben a társadalomra sokkal nagyobb hatást gyakorló "alávaló dolgok" zajlanak, amelyek az oktatás leépítéséhez, "népbutításhoz" vezetnek.  

Ikotity István országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján ide sorolta, hogy 2019-től kötelező lenne a felvételi a gimnáziumokba. Szerinte a keretszámok meghatározásával együtt ez azt jelenti, hogy sokaktól veszik el a továbbtanulás lehetőségét.

Szerinte Palkovics László a vidéki felsőoktatás szétveréséért is felelős. Kijelentette: most az agrárintézmények vannak soron, hiszen egy budapesti központi agráregyetem létrehozásával a vidéki intézmények csupán annak kiszolgáltatott karai lehetnek majd.

Kifogásait sorolva kijelentette: az iskolabuszok működtetésére szolgáló források növelése, valamint 180 felső tagozatos képzés megerősítése kistelepülési iskolabezárásokat vetít előre. Az LMP politikusa szerint mindezek a lépések a képzett, világlátott Palkovics Lászlótól "súlyozott dögségnek" számítanak.

Tárkányi Máté, az LMP ifjúsági szervezetének tagja Bayer Zsolt publicistát bírálta, mondván: ahhoz joga van, hogy "kulturálatlan bunkó vagy a Fidesz házi méregzsákja legyen", ahhoz azonban már nincs joga, hogy blogbejegyzésében gyűlöletet keltsen és uszítson több tízezer békésen tüntető ember ellen. Az LMP ifjúsági szervezete ezért feljelenti őt közösségi elleni uszítás miatt - tette hozzá.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!