Előző
Következő
új cikk

Belföld

Meghekkelte a kormány Brüsszel-ellenes plakátjait a Momentum (Fotók)

nepszava.hu|2017. ápr 14. 09:41
[A+ A-]

A Momentum és a kormány plakátjai egymás mellett Forrás: Momentum Mozgalom/Facebook

Több száz aktivista országszerte 14 városban folytatta a plakátjavítást múlt éjszaka - jelentette a Momentum Mozgalom Facebook-oldalán.

Budapest mellett Balassagyarmaton, Győrben, Debrecenben, Miskolcon, Kecskeméten, Pécsen, Szegeden, Szolnokon, Szombathelyen, Zalaegerszegen és egyéb nagyobb városokban ragasztották át - mint írják: javították át - az "Állítsuk meg Brüsszelt!" felütésű kormányplakátokat az aktivisták, többek között "Állítsuk meg Orbánt!" és "Állítsuk meg Moszkvát!" feliratra.

A Momentum Facebook-bejegyzése szerint a cselekvés körei akcióba lendültek, hogy lemossuk a gyalázatot. "Mutassuk meg, hogy Európához tartozunk!" - írták a közösségi oldalon, a május 1-i tüntetésre utalva, ahova mindazokat hívják, akik úgy érzik, hogy mi, magyarok Európához tartozunk. Európához, és nem Moszkvához. 

Forrás: Momentum Mozgalom/Facebook

Forrás: Momentum Mozgalom/Facebook

"Oroszország közelebb van, mint hinnénk. Orosz mintára a félelem rendszere épül Magyarországon is. Talán a tankokat már elvitték, de visszakúsztak a gázvezetékeken, az álhírportálokon és a politikai eliten keresztül. A kormány szabadságharcosnak nevezi magát. Hazudnak. Hat éve hagyják ugyanis, hogy az oroszok egyre szorosabbra húzzák azt a bizonyos rabláncot. A hat év alatt az elmúlt húsz év gyakorlatára építve pedig soha nem látott mélységekbe taszították nemzeti tartásunkat. Lehetővé kell tennünk, hogy Magyarország a nemzeti önállóságát megőrizve kivegye a részét abból, hogy közösen egy erősebb Európát építsünk – mert a rendszerváltás utáni politikai elit képtelen volt erre. Be kell fejeznünk a rendszerváltást, mert Európához tartozunk írták a szervezők a tüntetés felhívásában.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!